takový "deník" jedné slečny, která ,,túži inšpirovať ľudí".

Dýňové rizoto😍

5. října 2018 v 9:23 | Smiley |  recepty
🌹Hey guyyyys!🌹

Teď frčí dýně, takže tu ode mě budete mít asi dost receptů s dýní. 😂 Doufám, že se budou líbit. Vařím strašně ráda. Ale když jsem byla menší, tak jsem vaření totálně nesnášela.. 😂 nedovedla jsem si představit, že bych někdy vařila..no čím jste starší, tím se mění ty priority. Měly jste to stejně?? Taky Vás baví vařit? Nebo péct? Jaký recept byste tu rády viděly? 🍭




Dýňové rizoto
(vhodné i pro vegetariány)

Ingredience:
• 1kg dýně Hokkaido, nakrájená na kousky
• 3 lžíce olivového oleje
• malý svazek šalvěje
• 2 šáčky (varné) rýže
• 1,5l zeleninového bujonu, horkého
• 50g másla
• 1 cibule, jemně nasekaná
• 1 malá sklenička bílého vína
• 50g parmazánu + na posypání


Postup:

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.

2. V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.

3. Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát.

4. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zhodnoť článek (jako ve škole) :)

1 :-* 100% (1)
2 :) 0% (0)
3 ;) 0% (0)
4 :O 0% (0)
5 :/ 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama