takový "deník" jedné slečny, která ,,túži inšpirovať ľudí".

Dýňová polévka😍

4. října 2018 v 14:16 | Smiley |  recepty
Podzim je tu a určitě my holky se na podzim rády něčím zahřejeme...a já mám na podzim strašně ráda dýňovou polívku.
V létě hodně frčí zelenina, ale jak postupně přichází podzim, tak se chuť na zeleninu vytrácí tím, že je víc zima a zelenina nás pořádně nezasytí. Nevím jak vy, ale v zimě jím zeleninu málokdy,..spíš si dám víc ovoce. A jako jídlo na zahřátí, je d. p. ideální!


Chtěla bych sem dávat víc receptů, které vařím. Příjde mi to dobrý v tom, že když někdo nebude vědět, co má vařit, tak si tady vezme inspiraci. Jestli by se Vám líbilo, že bys sem vždycky přidala nějaký ten recept, určitě mi to napiště dolů!
Jinak odkazy na recepty sem dávat nemůžu, protože jsem je posbírala postupně na netu a mám je sepsané v knížce...takže se na mě nezlobte..😃
Nebo vařím recepty i z časopisů z obchodů,..někdy tam mají fakt chutný jídla, který se vaří strašně dobře a netrvají tak dlouho na přípravu.😝
A pokud byste měli na něco chuť a neměli na to recept, taky mi napište a já napíšu článek.
A ještě jedna věc. Je to sice předčasné, ale musím se zeptat. Budete mít zájem o "Vánoční nával dekorací, nápadů na dekorace, určitě bych Vám sem dala článek i s mým vlastním tvořením a i Vánoční recepty např. na vánočku, na perníčky, na rumový kokosový kuličky apod.? 😍 😍



Dýňová polévka
(vhodná i pro vegerariány)

Ingredience:
• 1kg dýně
• 3 lžíce másla
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 900ml zeleninového vývaru
• 1 lžička mletého zázvoru
• 1 lžíce citrónové šťávy
• 3-4 proužky pomerančové kůry (nemusí být)
• 300ml mléka
• sůl (podle chuti)
• pepř (podle chuti)
• NA OZDOBU: 4-6 lžic tučné smetany a dýňová semínka

Postup:
1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše duste 2-3 minuty.

2. Pak přidejte vývar a na středním plameni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vařte na mírném plameni asi 20 minut - aby dýně lehce změkla.

3. Pak odstraňte pomerančovou kůru a bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka.

4. Vlijte ji do čisté pánve, přidejte mléko a mírně prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a opraženými dýňovými semínky. Ihned podávejte.

Na ozdobu můžete ještě použít nasekanou pažitku, cherry rajčátka nebo parmezán.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zhodnoť článek (jako ve škole) :)

1 :-* 100% (1)
2 :) 0% (0)
3 ;) 0% (0)
4 :O 0% (0)
5 :/ 0% (0)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama